Mat som booster hjernen

Syns du det går litt sakte i hodet? Det kan være at du spiser feil mat. Her er oversikten over mat som gir næring til hjernen. 

Det viktigste er at du får i deg mye frukt, grønnsaker, belgfrukter og fullkorn. Forsøk også å få i deg proteiner fra plantebaserte kilder slik som fisk og gå for sunt fett, for eksempel fra olivenolje eller rapsolje, i stedet for mettet fett. 

Forskning viser at den beste hjernematen dessuten også er bra for hjertet og blodårer.

Mat som skjerper hjernen

Grønnsaker: Gå for det grønne, slik som grønnkål, spinat og brokkoli. Da får du i deg massevis av sunne næringsstoffer slik som vitamin K, folat og betakaroten. Forskning viser at disse type grønnsakene kan bremse kognitiv tilbakegang. 

Fet fisk: Fet fisk inneholder rikelig med omega-3 fettsyrer, og de inneholder umettede fettstoffer, noe som er bra for oss. Forsøk å få i deg fisk minst to ganger i uken, men gå fortrinnsvis for laks, torsk og hermetisk tunfisk. 

Om du ikke er så begeistret for det som befinner seg på havets bunn, så kan du velge et omega-3-supplement eller spise kost som er rik på omega-3 slik som linfrø, avokado og valnøtter. 

laks hjernen
Få i deg rikelig med omega-3 fettsyrer, slik som fra laks.

Bær: I bær finner du et pigment som faktisk også er bra for hukommelsen. I en studie utført av forskere ved Harvards Brigham and Women’s Hospital, fant man at kvinner som spiste jordbær eller blåbær, to eller tre porsjoner hver uke, i større grad klarte å opprettholde en god hukommelse. 

Te og kaffe: En studie fra 2014 publisert i The Journal of Nutrition, viste at deltakerne som hadde et høyt inntak av koffein, også testet bedre på mentale tester. Koffein kan også bidra til å styrke minnet, ifølge studier. Ved Johns Hopkins University ble deltakere bedt om å studere bilder, og deretter enten spise placebo, eller spise 200 mg koffein i form av tabletter. 

Flere av deltakerne blant dem som fikk i seg koffein, klarte å identifisere bildene riktig dagen etterpå. 

Valnøtter: Nøtter er gode kilder til protein og sunt fett. Det er spesielt en type nøtter som også kan bidra til å forbedre hukommelsen. I en studie fra 2015 ved University of California fant man at høyere forbruk av valnøtter, kunne gi bedre resultater på kognitive tester. 

Valnøtter inneholder mye omega 3-fettsyrer, som kalles for alfa-linolensyre (ALA). En diett rik på ALA og andre omega 3-fettsyrer har vært knyttet til lavere blodtrykk og renere arterier. 

Det er bra for hjertet og hjernen. 

Essensielle vitaminer

Hvis du ikke får i deg variert kost, kan du også forsøke kosttilskudd slik som MemoPro. MemoPro inneholder essensielle ingrediensene som er viktige for å ta godt vare på hjernen. 

MemoPro inneholder blant annet 300 mg Bacopa monneri som kan bidra til å forbedre konsentrasjonen og hukommelsen din, og til å opprettholde den kognitive funksjonen. Den kan også bidra til normal blodgjennomstrømming, som er forbundet med hjernens ytelse. Vitamin C og B6 bidrar til til normal psykologisk funksjon. Vitamin B12, B1 og B2 bidrar til nervesystemets normale funksjon. Vitamin B5 bidrar til normal energiomsetning.

Du kan lese mer om studier på MemoPro her

Prøv MEMO

PRO

i 60 dager

50% rabatt – kun kr 199,-

Skriv inn ditt telefonnummer

Du blir sendt videre til et bestillingsskjema forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer, der du leser mer om abonnementet og vilkår (1. forsendelse kr 199,- for 2mnd, deretter 796,- hver 4. mnd) Du bestiller ingenting enda.

Kilde:

https://www.health.harvard.edu/