Kan bacopa monnieri forbedre hukommelsen?

Tenk om det fantes en pille for bedre kognitiv funksjon, hukommelse og konsentrasjon. Det kan være at det gjør det. Urten heter bacopa monnieri (brahmi). 

Bacopa monnieri er en urt i maskeblomsfamilien. Vi finner den utbredt i tropiske og subtropiske strøk i alle verdensdeler. Den har tivialnavnet “brahmi”, etter navnet på sanskrit og hindi. 

Og som vi skal se kan den ha positiv effekt på hjernen og kognitiv funksjon. 

Hva er bacopa monnieri?

Bacopa monnieri er en urt som hjemmehørende i Sørøst-Asia, i landene India, Bangladesh, Sri Lanka, Kina, Taiwan og Thailand, men dyrkes både i disse landene og i andre land med varmt klima. Planten trives i myrer og ved tjern, og danner tette matter på mudderbanker og inntil mangrovesumper. I vestlige land finner man ofte denne urten i kosttilskudd. 

Bacopa er en liten, krypende vannplante som kan bli 50 cm høy. De små glatte og sukkulente bladene er nyre- eller eggformede, og har en litt skarp smak. Blomstene er blå eller hvite med purpurfargete årer og sitter enkeltvis på lange blomsterstilker. Frukten er en oval kapsel.

Les: Den store hjerneguiden: Slik funker hjernen din

Bacopa monnieri er en urt for hukommelsen
FOR HUKOMMELSEN: Bacopa monnieri har flere spennende egenskaper som kan gi bedre hukommelse

Bacopa monnieri og hukommelse

En av de mest kjente effektene av bacopa monnieri forbedring av hukommelse. Dette er funn som man i særlig grad har sett blant eldre, men også blant yngre mennesker. 

Flere studier bekrefter bedre hukommelse 

I en studie som gikk over en 12-ukersperiode, og som inkluderte 46 friske voksne som spiste 300 mg bacopa monnieri daglig, så man at urten forbedret deltakernes evne til å behandle visuell informasjon, læringshastighet og hukommelse – sammenlignet med placebogruppen. 

En tilsvarende studie som gikk over like lang tid, som inkluderer 60 eldre voksne som spiste 300 mg eller 6000 mg bacopa monnieri-ekstrakt, viste forbedret hukommelse, oppmerksomhet og evne til å behandle informasjon sammenlignet med placebo. 

Oppsummert kan man altså slå fast at bacopa monnieri kan:

  • Bidra til å forbedre konsentrasjonen og hukommelsen din
  • Bidra til å opprettholde den kognitive funksjonen 
  • Bidra til å ta vare på hukommelsen etter hvert som vi blir eldre
  • Bidra til normal blodgjennomstrømming, som er forbundet med hjernens ytelse

Bacopa monnieri i MemoPro

MemoPro er et kosttilskudd som er utviklet for å ivareta hukommelse og konsentrasjon. MemoPro inneholder blant annet 300 mg Bacopa monneri som kan bidra til å forbedre konsentrasjonen og hukommelsen din, og til å opprettholde den kognitive funksjonen. Den kan også bidra til normal blodgjennomstrømming, som er forbundet med hjernens ytelse. Vitamin C og B6 bidrar til til normal psykologisk funksjon. Vitamin B12, B1 og B2 bidrar til nervesystemets normale funksjon. Vitamin B5 bidrar til normal energiomsetning.

Du kan lese mer om studier på MemoPro her

Prøv MEMO

PRO

i 60 dager

50% rabatt – kun kr 199,-

Skriv inn ditt telefonnummer

Du blir sendt videre til et bestillingsskjema forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer, der du leser mer om abonnementet og vilkår (1. forsendelse kr 199,- for 2mnd, deretter 796,- hver 4. mnd) Du bestiller ingenting enda.

Kilder: